Чому працювати в Польщі вигідно?
1.04.2021

Чому працювати в Польщі вигідно?

Шукаючи роботу за кордоном, Ви завжди керується певними аспектами, серед яких: доступні вакансії, заробіток, проживання. Напевно, часто порівнюють країни між собою, намагаючись вибрати для себе найкраще місце, де знайдете добре оплачувану роботу. Робота в Польщі приносить багато переваг не лише у фінансовому плані, а й у повсякденному житті.

Легальна робота за кордоном в Польщі

У 2004 році Польща стала частиною Європейського Союзу. З тих пір з`явилась можливість працювати  також в державах-членах, а не тільки в Польщі. На початку був так званий перехідний період, що обмежував доступ до іноземних ринків праці. Однак він вже давно закінчився. Тепер Ви можете легально працювати в Польщі і будь-якій іншій країні Європейського економічного простору.

Вирішивши самостійно шукати роботу від іноземних роботодавців, Ви повинні пам’ятати, що пошук правильної посади займає багато часу. Знання місцевого трудового законодавства є дуже важливе. Ми радимо не шукати роботу за кордоном безпосередньо, якщо Ви не володієте вільно іноземною мовою. Часто, коли не можете спілкуватися в чужій країні, можете стати мішенню для шахраїв, які користуються Вами та Вашим незнанням мови та місцевих законів. Якщо хочете скористатися послугами агентства з працевлаштування, варто вибрати ту, яка працює на міжнародному рівні. Польське агентство не тільки представить доступні вакансії, а й організує формальності, пов’язані з Вашою поїздкою та майбутньою роботою.

Обов’язки агентства включають виплату винагороди, приготування внесків на соціальне страхування та всіх формальностей, пов’язаних з Вашим перебуванням за кордоном. Одним словом, на рахунок більшості питань Вам не треба переживати, бо агентство про них подбає. Якщо оберете надійне агентство, можете розраховувати на те, що Вони подбають про всі формальності, пов’язані з вашою поїздкою та проживанням, гарантує своєчасну виплату зарплати, підтримку та допомогу у разі виникнення проблем.

Перед виїздом на роботу за кордон також потрібно перевірити дійсність своїх документів (внутрішнього та закордонного паспорта). Отримайте адресу та номер телефону майбутнього місця роботи та проживання – залиште ці дані у своїх родичів. Зробіть дві ксерокопії паспорта з поточною фотографією, а також договору з агентством – одну копію візьміть із собою, а іншу залиште у сім’ї. Встановіть частоту телефонних контактів з коханими.

Ви також можете отримати біометричний паспорт, адже робота за кордоном по біометрії буде для Вас набагато безпечнішою. Вам не доведеться турбуватися про безпеку Ваших даних, оскільки вони містяться в документі та перевіряються шляхом зчитування характеристик Вашого тіла, таких як відбитки пальців або сітківка ока.

Заробіток на роботі в Польщі

Іноземці часто обирають Польщу з точки зору роботи та заробітку і це тому, що в Польщі вони отримують хорошу зарплату, яка дозволяє їм утримувати себе, а також утримувати сім’ю, яку вони залишили в рідних країнах. Статистика показує, що 3 з 4 працівників з України виконують фізичну працю в Польщі. Кожен третій працівник зі  східного кордону Польщі отримує більше ніж 3000 злотих на місяць і лише 3% заробляє мінімальну заробітну плату. Для 71% респондентів більший заробіток був головною мотивацією для початку роботи в Польщі. Поліпшення економічної ситуації в Польщі (32%) та відсутність роботи в Україні (31%) були наступними.

Польща відкрита для прийому людей з-за кордону і часто пропонує їм належну заробітну плату, яка дозволяє покращити стан свого життя. Крім того, цих заробітків достатньо для проживання в Польщі. Найпоширенішою формою співпраці українців та роботодавців у Польщі є мандатний контракт. 70% українців працюють за таким контрактом. Решта має трудові договори.

Приймаючись на роботу в Польщі через агентство з працевлаштування, можете бути впевнені, що Ваша зарплата не зміниться, а роботодавець виплатить належну суму і Вас не обдурять. Агенція отримує Вашу зарплату від роботодавця, яку вона перераховує Вам пізніше. Таким чином, немає можливості, щоб Ви не отримували заробітну плату або отримували менше ніж подано в контракті. Агенція ретельно перевіряє договори та зарплату, дбаючи про Ваші інтереси.

Переваги роботи в Польщі

З моменту вступу Польщі до Європейського Союзу поляки почали залишати країну, що у свою чергу сприяло тому, що тисячі вакансій у Польщі були звільнені для іноземців, починаючи з кваліфікованих фахівців і закінчуючи фізичними працівниками. Це безумовно радує всіх шукачів хороших заробітків, адже Польща пропонує дуже вигідні та комфортні умови праці.

Після закінчення терміну дії Вашої візи можете бути впевнені, що у вас завжди є можливість залишитися, працювати та жити в цій країні. Суть в тому, що Ви повинні бути задоволені своєю роботою, а роботодавець повинен бути задоволений Вами як працівником. Тоді роботодавець може легалізувати Ваше подальше перебування у Польщі.

Інша важлива річ – гарантоване медичне страхування, якщо Ви офіційно працевлаштовані. Роботодавець зобов’язаний протягом тижня подати інформацію про працівника до ZUS під час процесу працевлаштування. Ви можете отримати медичну допомогу безкоштовно, надавши лише виписку, що підтверджує Вашу страховку, якщо цього вимагає лікар. Звичайно, Ви повинні пам’ятати, що це не стосується приватних клінік. Однак, якщо Ви проживаєте в Польщі всією своєю родиною, також можете додати дані своїх дітей до цієї страховки. Вам не доведеться турбуватися про те, щоб потім витратити зайві гроші на лікування в приватній клініці. Це ще один факт, який підтверджує, що Польща піклується не лише про своїх громадян, а й надає іноземцям усі привілеї, пов’язані з життям та роботою в Польщі.

Життя та робота в Польщі має багато переваг, саме тому з кожним роком дедалі більше людей вирішують приїхати працювати у цю країну. Польща – це місце, яке підходить кожному. Особливо для тих, хто заробляє гроші на утримання сім’ї, а також для тих, хто вирішив переїхати та залишитися назавжди. Працевлаштування в Польщі гарантує стабільну роботу з хорошою зарплатою.

Важливим аспектом є також те, що Вам не доведеться турбуватися про те, щоб самостійно шукати роботу, оскільки існує безліч агентств, які допоможуть Вам знайти потрібну роботу. Все, що потрібно зробити – це повідомити обрану агенцію та визначити свою ситуацію. Співробітники агентства підготують для Вас привабливі пропозиції та направлять Вас. Вони допоможуть у виконанні всіх формальностей, а також в розміщенні.

Причини, чому іноземці обирають Польщу

Географічне розташування часто є першим фактором, що приймають іноземці подорожуючи до Польщі в розрахунок. Розташування Польщі в Європі є дуже великою перевагою для відвідувачів. Ви можете поїхати в інші сусідні країни на кілька днів у будь-який час без отримання додаткової візи. Польща також намагається піклуватися про своїх прибулих і хоче максимально спростити їм життя. Наприклад, запуск нових авіарейсів до України, щоб Ви могли бути вдома всього за одну годину. Є також багато прекрасних країн Європи, які Ви можете відвідати за один день.

У Польщі рівень життя набагато вищий і звичайно привабливіший для шукачів роботи. Робота в Польщі може принести вам дохід понад 800 доларів на місяць. Роботодавці також часто не вимагають високої кваліфікації для роботи. Польські компанії із задоволенням наймають іноземців, бо в Польщі завжди багато роботи.

Коли Ви вирішили поїхати до цієї країни, зможете відкрити для себе цілий новий світ, а також нові можливості. Ви також можете змінити своє життя та покращити його рівень. Робота в Польщі впливає на швидке вивчення польської мови. Працівники, які знають польську мову, можуть спілкуватися між своїми колегами та з роботодавцем. Якщо одна із слов’янських мов є вашою рідною, вивчення польської мови буде набагато простішим. Це не лише допоможе Вам у повсякденному житті, але й сприятиме професійному та особистому розвитку.

Агентство WorkAfford допоможе Вам знайти роботу в Польщі

Робота в Польщі має багато переваг. Це звичайно сприятливі умови життя, але найбільше сама робота. Найголовніше, що в Польщі роботодавці пропонують високі зарплати, які допоможуть Вам жити на вижчому рівні. Польща також відкрита для інших країн та відвідувачів. Роботи не бракує, а через те, що поляки залишають країну, вакансій ще більше.В Workafford ми допоможемо Вам знайти роботу мрії в Польщі. Запевнимо належні умови праці та хорошу зарплату. Залишаючись у постійному контакті з роботодавцем, ми переконуємося, що Ваша робота успішна, а дохід відповідає зазначеному в контракті. Ми подбаємо про всі формальності, про які Вам не доведеться турбуватися. Також будемо інформувати Вас про всі деталі. Вам не доведеться турбуватися про розміщення, адже це ще одне питання, де ми Вам допоможемо. Ми відкриті для співпраці з Вами, щоб знайти правильну посаду для Вас. Якщо у Вас є якісь запитання або зацікавлені у співпраці з нашим агентством – будь ласка, зв’яжіться з нами.

Array
(
    [pl] => Array
        (
            [code] => pl
            [id] => 40
            [native_name] => polski
            [major] => 0
            [active] => 0
            [default_locale] => pl_PL
            [encode_url] => 0
            [tag] => pl
            [missing] => 1
            [translated_name] => Polish
            [url] => https://workafford.pl
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/pl.png
            [language_code] => pl
        )

    [en] => Array
        (
            [code] => en
            [id] => 1
            [native_name] => English
            [major] => 1
            [active] => 0
            [default_locale] => en_US
            [encode_url] => 0
            [tag] => en
            [missing] => 1
            [translated_name] => English
            [url] => https://workafford.com
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/uploads/flags/us.png
            [language_code] => en
        )

    [uk] => Array
        (
            [code] => uk
            [id] => 54
            [native_name] => Ukrainian
            [major] => 0
            [active] => 1
            [default_locale] => uk_UA
            [encode_url] => 0
            [tag] => uk
            [missing] => 0
            [translated_name] => Ukrainian
            [url] => https://workafford.com.ua/chomu-praczyuvati-v-polshhi-vigidno/
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/uk.png
            [language_code] => uk
        )

)
Choose languge

На цьому сайті ми використовуємо файли cookie. Стандартні налаштування веб-браузера дозволяють зберігати їх на кінцевому пристрої. Продовження перегляду сайту без зміни налаштувань розглядається як згода на використання файлів cookie. Докладніше про політику щодо файлів cookie.

I understand