Як знайти роботу без досвіду?
1.04.2021

Як знайти роботу без досвіду?

Закінчуючи освіту, середню школу чи університет, Ви мрієте знайти роботу, стати незалежним і відкласти гроші на майбутнє. Можливо, Ваша мотивація полягає також у тому, щоб змінити своє життя, почати спочатку в іншому місці або просто знайти нову роботу своєї мрії. Однак у Вас часто немає досвіду, оскільки денна форма навчання або додаткові заняття заважають Вам взяти роботу під час навчання або до цього часу Ви займалися додатковою роботою, яку не можете включити у своє резюме. Не завжди легко знайти підходящу роботу, переглядаючи оголошення в Інтернеті, особливо коли більшість роботодавців потребують досвіду. Під час співбесіди багато компаній переглядають Ваше резюме та запитують про набуті навички, місця попередньої роботи. Незважаючи на це, недосвідченість не означає, що Ви не зможете працювати. Є також посади та роботодавці, які цього не вимагають. Через агентство з працевлаштування Ви маєте можливість знайти таку роботу, адже співпрацюючи з ним, не Ви пристосовується до наявних посад, а працівники агентства шукають вакансіюу з урахуванням Ваших навичок та знань.

Пошук роботи без досвіду

Найчастіше Ви шукаєте роботу за кордоном через Інтернет – це найпростіший спосіб знайти вакансії, які Вас цікавлять, тим більше, що існує багато веб-сайтів, які займаються лише працевлаштуванням на роботу. Однак відомо, що часто в таких рекламних оголошеннях можете прочитати, що потрібен досвід і не знаєте, чи підходить вам ця робота, а подальші співбесіди без будь-якого результату – для Вас марна трата часу та нервів. Також важко перекопати мільйони оголошень на порталах вакансій та таблицях оголошень.

Ви можете все частіше знаходити вакансії в соціальних мережах. У наш час Інтернет дає все більше і більше можливостей. Існують спеціальні платформи для підбору персоналу, а також додатки, де Ви можете переглядати профілі різних компаній та дізнаватися їх вимоги. Цей варіант може видатися більш безпечним. Однак варто пам’ятати, що все ще відбувається в Інтернеті і Ви не впевнені, хто з іншого боку і чи не станете жертвою шахрайства.

Ви також можете вирішити зв’язатись безпосередньо з фірмами, тобто надіслати резюме, сконтактуватись електронною поштою, зателефонувати або навіть зустрітись особисто. Однак існує великий ризик того, що нічого з цього не вийде. Ніхто не відповідатиме на Ваші електронні листи або почуєте, що хтось зв’яжеться з Вами протягом невизначеного періоду. Компанії іноді бояться наймати людей з вулиці, за яких ніхто не може поручитися, тож подумайте, чи варто витрачати свій час, сили та нерви.

Деякі також намагаються шукати роботу без досвіду через друзів та родину, але не часто вони можуть мати контакти в галузі, яка Вас цікавить. Крім того, деякі не завжди хочуть рекомендувати когось, тому що в разі невдачі вони нестимуть відповідальність за рекомендацію не перевіреної особи. Рекомендація когось – це досить серйозна справа, яка може представити Вас у поганому світлі.

Найкращим способом пошуку роботи, також тієї без досвіду, є агентство з працевлаштування, центри зайнятості – фірми, які шукають вакансії для зацікавлених в працевлаштуванні. Ви можете знайти агентство та відвідати його веб-сайт, де Ви також можете знайти вакансії, або можете особисто зв’язатися з агентством та попросити про допомогу. Агенції тимчасової зайнятості – це особлива і зростаюча група агентств з працевлаштування, які шукають працівників для компаній лише на певний проміжок часу, наприклад, для заміни тимчасово відсутнього працівника або для конкретного завдання/проекту. Агенції тимчасової зайнятості користуються популярністю серед іноземців, оскільки польські роботодавці охоче користуються їх послугами у сфері працевлаштування.

Вакансії, пропоновані агентствами та центрами зайнятості

Шукаючи роботу в Польщі, найбезпечніше використовувати посередників. Центр зайнятості може бути такими посередником. Ви можете зареєструватися в центрі зайнятості як безробітний і його працівники шукають для Вас роботу і представляють різні вакансії. Це зручний спосіб, оскільки Ви отримуєте пропозиції роботи з урахуванням кваліфікації. Однак можуть бути вакансії, які можуть не відповідати Вашим очікуванням.

Однак якщо Ви українець, який шукає роботу в Польщі, найкраще покластися на фахівців міжнародної галузі зайнятості, тобто скористатися допомогою агентства з працевлаштування, завданням якого є, перш за все, швидкий пошук вакансії, яка буде найкращою саме для Вас. Агенції з працевлаштування значною мірою спеціалізуються на пошуку роботи в Польщі для іноземців з різних країн. Найголовніше, що агенції подбають про всі формальності, пов’язані з працевлаштуванням у роботодавця. Вони також допоможуть Вам поетапно отримати бажану роботу та адаптуватися на новому місці, щоб Вам не довелося турбуватися про роботу чи перебування в чужій країні.

Пошук роботи в Польщі без досвіду

Понад 2 мільйони українців працюють у Польщі. Більшість із них працюють у польській будівельній галузі, але багато хто також працює у готельному господарстві, промисловості, торгівлі, туризмі та гастрономії. Найпростіший і вірний спосіб мати легальну роботу за кордоном – це допомога агентства праці. Агенції здійснюють посередницьку діяльність між роботодавцями у Польщі та працівниками з України. Вони піклуються про все: від ретельного перегляду резюме, перевірки навичок кандидата до співбесіди. Агенція WorkAfford також надає підтримку у пошуку житла, транспорту та пропонує юридичні послуги, тому Вам не доведеться турбуватися про необхідні дозволи чи візи.

Роботодавець, який бажає працевлаштувати українця, повинен подати декларацію про доручення роботи іноземцю в місцевому центрі зайнятості. У заяві обов’язково вказується назва професії, місце роботи, дата її початку, а також вказується вид контракту та розмір винагороди. Ви несете відповідальність за отримання робочої візи. Завдяки декларації про доручення роботи, яку заздалегідь подав майбутній польський роботодавець, Ви можете легально перетнути кордон і приїхати до Польщі. Пізніше роботодавець повинен повідомити Вас про зареєструвати Вас до отримання соціального страхування в ZUS. Роботодавець також повинен пам’ятати про реєстрацію Вас за місцем проживання. Виконуючи всі формальності, підтримку надає агентство з працевлаштування, яке гарантує швидкий та ефективний процес.

Робота за кордоном

Польський ринок праці відкритий для громадян України, тому також спрощено багато процедур, пов’язаних із працевлаштуванням. Варто дотримуватися всіх рекомендацій, щоб зробити подорож повністю законною. На жаль, не звернення уваги на деталі може мати жахливі наслідки.

Приступаючи до роботи за кордоном, Вам доводиться впорядковувати багато питань та документів, які дозволять Вам легально працювати за кордоном. Правила та вимоги також часто змінюються, тому не забудьте бути в курсі всіх деталей. Сам виїзд та нова життєва ситуація можуть бути для Вас приголомшливими, а додаткові формальності не полегшують. Тому часто люди з-за кордону користуються допомогою агентств з працевлаштування, які фактично виконують усі формальності, пов’язані з вашою майбутньою роботою. Вони залишаються на зв’язку з роботодавцем і домовляються про все між собою, а Ви постійно будете отримувати детальну інформацію. Крім того, агентство ретельно перевіряє умови Вашої майбутньої роботи в Польщі, а також розмір винагороди, піклується про Вашу безпеку і розміщення в новій країні. Ви також можете розраховувати на допомогу агентства протягом усієї Вашої роботи за кордоном.

WorkAfford – агентство, яке знайде Вам роботу без досвіду

Розпочинаючи пошук роботи в Польщі, не обов’язково мати досвід. Пошук роботи є непростим завданням, тим більше, що багато роботодавців мають багато вимог, а вакансій дуже багато. Однак Вам не потрібно турбуватися, незалежно від досвіду, у Вас є шанс знайти хорошу і цікаву роботу без досвіду. Не кожне оголошення вимагає від Вас досвід роботи на певній посаді. Наше агентство WorkAfford готове знайти для Вас вакансію, яка відповідатиме Вашій кваліфікації і Вам не доведеться здогадуватись чи ви зможете з цим впоратись. Ми також допоможемо Вам у виконанні всіх формальностей, оскільки знаємо, що вони можуть бути складними. З нашою допомогою Вам не доведеться турбуватися, що Ви щось пропустите, не зрозумієте або хтось Вас обдурить. Ми подбаємо про те, щоб наші клієнти обрали для себе роботу, якою Вони будуть задоволені і яка буде для них безпечною. Якщо Ви в процесі пошуку підходящої для вас посади, але кількість пропозицій в Інтернеті Вас лякає і Ви не знаєте, яка з них буде найкращою – зв’яжіться з нами. Наші співробітники із задоволенням порадять, а також підготують вакансії, які можуть Вам сподобатися. Ми чекаємо на Вашу заявку та запрошуємо зв’язатися з нашим агентством.

Array
(
    [pl] => Array
        (
            [code] => pl
            [id] => 40
            [native_name] => polski
            [major] => 0
            [active] => 0
            [default_locale] => pl_PL
            [encode_url] => 0
            [tag] => pl
            [missing] => 1
            [translated_name] => Polish
            [url] => https://workafford.pl
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/pl.png
            [language_code] => pl
        )

    [en] => Array
        (
            [code] => en
            [id] => 1
            [native_name] => English
            [major] => 1
            [active] => 0
            [default_locale] => en_US
            [encode_url] => 0
            [tag] => en
            [missing] => 1
            [translated_name] => English
            [url] => https://workafford.com
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/uploads/flags/us.png
            [language_code] => en
        )

    [uk] => Array
        (
            [code] => uk
            [id] => 54
            [native_name] => Ukrainian
            [major] => 0
            [active] => 1
            [default_locale] => uk_UA
            [encode_url] => 0
            [tag] => uk
            [missing] => 0
            [translated_name] => Ukrainian
            [url] => https://workafford.com.ua/yak-znajti-robotu-bez-dosvidu/
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/uk.png
            [language_code] => uk
        )

)
Choose languge

На цьому сайті ми використовуємо файли cookie. Стандартні налаштування веб-браузера дозволяють зберігати їх на кінцевому пристрої. Продовження перегляду сайту без зміни налаштувань розглядається як згода на використання файлів cookie. Докладніше про політику щодо файлів cookie.

I understand