Працювати в Польщі, не знаючи мови? Перевірте, що вам потрібно знати!
21.10.2020

Працювати в Польщі, не знаючи мови? Перевірте, що вам потрібно знати!

Прийом на роботу за кордоном – це справа, яка вимагає багато сміливості та підготовки. Одним з елементів, що є найбільшою проблемою для людей, які вирішують працювати за кордоном, є відсутність знань іноземної мови. Ви вирішили працювати в Польщі, але не знаєте мови? Це не проблема. Дізнайтеся, як це – працювати в Польщі без знання польської мови, і чи варто її вивчати, проживаючи в Польщі.

Робота за кордоном без знання польської мови

Польський ринок праці – це ринок, сприятливий для іноземців. Роботодавці все більш охоче працевлаштовують громадян інших країн: тих, хто вже живе в Польщі, а також тих, хто тільки планує свій переїзд в Польщу. Багато компаній також готові наймати людей, які не володіють польською мовою. Щоб полегшити адаптацію в нових умовах та врахувати відсутність знання польської мови серед нових працівників, компанії ведуть внутрішнє спілкування фірми не лише польською, а й рідними мовами своїх працівників. Найпоширенішими є слов’янські мови: українська, російська та мова міжнародного спілкування, тобто англійська.

Як знайти роботу в Польщі без знання мови?

Робота для українця за кордоном, незалежно від того, чи це фізична робота в Польщі, чи робота для спеціаліста, часто не вимагає знання польської мови, адже головне – це відданість, старанність та готовність працювати. Якщо Ви шукаєте роботу за кордоном без мови, варто скористатися підтримкою агенції праці WorkAfford, яка виступає посередником між польськими роботодавцями та українським потенційним працівником. Завданням агенції є знищення мовних та формальних бар’єрів, що виникають у процесі міжнародної співпраці. Досвідчена команда агенції праці шукає іноземних працівників для фірм у Польщі, а також гарантує найкращі умови для працівника з України, який шукає роботу.

Вивчення польської мови для кращого спілкування і комунікації

Якщо Ви плануєте працювати в Польщі без мови або просто шукаєте пропозиції, надіслані Workafford, пам’ятайте: хоча польська мова в більшості випадків не є обов’язковою, вивчати її рекомендується принаймні на найнижчому (базовому) рівні.

Піти до магазину чи запитати дорогу? А, можливо, Вам потрібно записатися і піти на прийом до лікаря? Це лише кілька найпоширеніших випадків, коли навички польської мови стають в нагоді. Повсякденне життя за кордоном набагато легше і зручніше, якщо Ви знаєте мову країни, у якій перебуваєте. Хоча Ваш роботодавець може запропонувати спілкування українською мовою в фірмі, недостатнє знання польської мови обмежує можливості спілкування та інтеграції з колегами на роботі чи з людьми, з якими Ви зустрічаєтесь, проживаючи в Польщі.

Знання польської мови є не лише інструментом спілкування, але також може стати Вашою додатковою перевагою, яка в майбутньому призведе до можливості професійного розвитку та підвищення посади на кар’єрному шляху.

Вивчення мови як можливість пізнання польської культури

Польська мова – це набагато більше, ніж просто інструмент міжособистісного спілкування. Процес вивчення польської мови надає не лише мовний розвиток, а й допомагає глибше познайомитися з культурою та історією країни. Прийом на роботу в Польщі дає чудову можливість розвиватися не лише професійно, а й особисто. Польща, як країна з понад тисячолітньою історією, має що запропонувати: музеї (наприклад, неперевершений Національний музей у Кракові), багату кінематографію (таку як відомі класики: День сурка, Нічого смішного, Пси, Вогнем і мечем), які лише мовою оригіналу повністю відображають атмосферу і емоції акторів та творців, а також багата польська література та новини, завдяки яким Ви завжди будете в курсі подій у Польщі.

Знайомство з новими людьми з різних куточків цієї прекрасної країни, знайомство з їх акцентами, діалектами та історією. Тільки вивчивши польську мову, Ви можете отримати найбільше позитивного досвіду від життя та роботи в Польщі.

З чого почати вивчати польську мову?

На перший погляд, вивчення нової іноземної мови – трудомісткий і складний процес, особливо у випадку польської мови, яка вважається однією з найскладніших. Однак це не правда. Польська, як і українська, належать до однієї мовної групи – слов’янських мов, через що українці вивчають цю іноземну мову набагато швидше та ефективніше.

Навіть якщо Ваша робота в Польщі не вимагає знання мови, перед переїздом варто вивчити її основи. Базовим рівнем спілкування є рівень А1, завдяки якому Ви зможете спілкуватися з іншими людьми у своєму повсякденному житті. Однак, якщо Ви зацікавлені в особистому та професійному розвитку, також рекомендується вибирати курси вищого рівня, такі як A2 і B1.

Ви хочете вивчити польську? Чудово. На вибір є безліч курсів та матеріалів, тож Ви точно знайдете те, що Вам підійде. Ви можете вибрати навчання вдома або в Інтернеті, в групі або індивідуально, в мовній школі або самостійно. Ціни мовних курсів для іноземців також пристосовані до кожної кишені. Ви можете користуватися безкоштовними додатками, купувати підручники або відвідувати професійну мовну школу.

Для кожного роботодавця його працівники – це інвестиція, яка безпосередньо сприяє успіху та постійному розвитку компанії, тому у наш час мовні курси дуже бувають компонентом щорічного пакету курсів, організованого роботодавцем. Навчання спрямоване не лише на розвиток соціальних навичок працівників, а й на так звані м’які навички, такі як іноземні мови.

Агенція WorkAfford – ми руйнуємо мовні бар’єри

Одним з основних завдань та обов’язків агенції праці WorkAfford щодо Вас є забезпечення максимально можливого комфорту та спрощення всього процесу отримання праці (навіть без знання мови), організація всіх необхідних формальностей, а також допомога українцеві в переїзді та адаптації до нової країни та способу життя. Крім того, ми допомагаємо під час всіх офіційних процесів, які вимагають хорошого володіння польською мовою або присутності перекладача на кожному етапі, наприклад подання заявки та отримання дозволу на проживання, та отримання на його основі карти побиту.

Ви ще не знаєте польської? Ми тут для Вас і будемо посередником між Вами та Вашим роботодавцем, знищуючи всі мовні бар’єри. Більше того, якщо Ви зацікавлені у вивченні польської мови, ми також можемо Вам у цьому допомогти. Ми працюємо у цій галузі вже багато років, тому можемо запропонувати Вам підтримку у пошуку правильного курсу польської мови (в Україні чи вже в Польщі).

Array
(
    [pl] => Array
        (
            [code] => pl
            [id] => 40
            [native_name] => polski
            [major] => 0
            [active] => 0
            [default_locale] => pl_PL
            [encode_url] => 0
            [tag] => pl
            [missing] => 1
            [translated_name] => Polish
            [url] => https://workafford.pl
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/pl.png
            [language_code] => pl
        )

    [en] => Array
        (
            [code] => en
            [id] => 1
            [native_name] => English
            [major] => 1
            [active] => 0
            [default_locale] => en_US
            [encode_url] => 0
            [tag] => en
            [missing] => 1
            [translated_name] => English
            [url] => https://workafford.com
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/uploads/flags/us.png
            [language_code] => en
        )

    [uk] => Array
        (
            [code] => uk
            [id] => 54
            [native_name] => Ukrainian
            [major] => 0
            [active] => 1
            [default_locale] => uk_UA
            [encode_url] => 0
            [tag] => uk
            [missing] => 0
            [translated_name] => Ukrainian
            [url] => https://workafford.com.ua/praczyuvati-v-polshhi-ne-znayuchi-movi-perevirte-shho-vam-potribno-znati/
            [country_flag_url] => https://workafford.com.ua/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/uk.png
            [language_code] => uk
        )

)
Choose languge